Pizzadeg

Pizzadeg

Av:
75 min
10 Kg
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 1 pkt Jäst
    2. 5 dl Vatten, 37 grader
    3. 3 msk Olivolja
    4. 3 tsk Salt
    5. 4 tsk Honung
    6. 14 dl Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Tillsätt salt, honung samt olja och rör om tills jästen löst sig.

    2. 2.

      Tillsätt mjöl lite i taget och arbeta degen för hand i 15-20 min eller i maskin 10 min. Dela degen i bullstorlek och låt jäsa 45 min.

    3. 3.

      Plasta in och läggs i kylen till nästa dag. Degen kan styckfrysas i inoljade plastpåsar, håller ca tre månader.

Är innehållet i detta recept olämpligt?