Pizzabotten på blomkål

Pizzabotten på blomkål

Av:
2 pizzor
Annons

Ingredienser

    1. 1 blomkålshuvud (ca 400g)
    2. 2 st äggvitor
    3. 2 tsk fiberhusk
    4. 2 msk krossade linfrön
    5. kokosolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 220°C. Kör blomkålen i matberedaren tills hela huvudet blir till smulor. Försök krama ur så mycket vätska som möjligt.

    2. 2.

      Blanda ägg, fiberhusk och linfrön med blomkålen. Rör runt ordentligt.

    3. 3.

      Fördela halva smeten på varsitt smort bakplåtspapper (använd gärna kokosolja). Använd händerna för att trycka ut smeten på plåten till en tunn pizzabotten.

    4. 4.

      Tillaga dina pizzabottnar utan tillbehör i ugnen i ca 15-20 minuter beroende på tjocklek.

    5. 5.

      Ta ut, välj din topping och in i ugnen igen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?