Pizza med julskinka och brysselkål

Pizza med julskinka och brysselkål

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
4 personer
Använd resterna från julbordet och lägg på pizzan!
Annons

Ingredienser

    1. 1 paket färdig pizzadeg eller 1 sats hemgjord, se recept här intill
    2. 400 g tomatsås
    3. 1 rödlök
    4. 2 vitlöksklyftor
    5. 1 röd chilifrukt
    6. 200 g tunt skuren julskinka
    7. ca 8 små tomater
    8. 125 g mozzarella
    9. olivolja
    10. 200 g brysselkål
    11. rapsolja till stekning
    12. salt och malen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Kavla ut pizzadegen till fyra små rundlar eller en stor.

    3. 3.

      Bre tomatsåsen över degplattorna.

    4. 4.

      Skär rödlök och vitlök i tunna skivor. Kärna ur chilin och skär den tunt. Fördela det över pizzorna tillsammans med julskinkan. Skär tomaterna i halvor och fördela jämnt över pizzorna. Toppa med riven mozzarella och ringla över lite olivolja. Krydda med svartpeppar.

    5. 5.

      Baka pizzorna i ugnen i 15–20 minuter.

    6. 6.

      Pilla bort de yttersta bladen på brysselkålen och dela sedan kålen i kvartar. Stek dem gyllenbruna i lite rapsolja på medelvärme i en stekpanna och krydda med salt och peppar.

    7. 7.

      Ta ut den färdiga pizzan, fördela brysselkålen över och servera rykande varm.

Är innehållet i detta recept olämpligt?