Pizza med havremjöl och chiafrön

Pizza med havremjöl och chiafrön

Av:
3 portioner
En nyttig, fiberrik och oväntat god pizzabotten. Fyll med dina bästa tillbehör!
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl Vatten, kallt
    2. 2 msk Chiafrön
    3. 1,5 dl Havremjöl
    4. 0,5 dl Rismjöl
    5. 2 msk Fiberhusk
    6. 0,5 tsk Salt
    7. 1 msk Rapsolja
    8. 25 gram Jäst
    9. 1 dl Vatten, 37°C
    10. Valfri fyllning

Gör så här

    1. 1.

      Blanda chiafröna med det kalla vattnet och låt svälla i 10 minuter.

    2. 2.

      Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ut jästen i det ljumma vattnet.

    3. 3.

      Rör ner chiafröna i degspadet och rör sedan ner de torra ingredienserna.

    4. 4.

      Vispa degen med degkrokar i tre minuter. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Förvärm en bakplåt eller en pizzasten.

    6. 6.

      Kavla ut sex små eller tre större, tunna pizzabottnar. Förgrädda 5 minuter mitt i ugnen. Ta ut bottnarna, lägg på valfri fyllning och grädda i ytterligare 5 minuter eller tills fyllningen ser bra ut.

Är innehållet i detta recept olämpligt?