Beredning: Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs hacket mjukt och glansigt i olja. Tillsätt tomater och kryddor. Låt puttra några minuter. Kör såsen slät i mixer. Smaka av med salt och peppar.
Skär blomkålen i små buketter. Lägg ner i en mixer tillsammans med ägget och mozzarellan och kör till en ”deg”. Smaka av med salt och peppar.
Smörj ett bakplåtspapper med lite olivolja och tryck ut blomkålsdegen till en pizzabotten. Gör två små eller en stor.
Ställ in mitt i 175° varm ugn och grädda tills degen stelnar (blir inte som bröd!) ca 20 min.
Fördela tomatsåsen i ett tunt lager över. Strö på den rivna osten och fördela strimlade brysselkål och oliver över. Ställ in i ugnen igen och grädda tills allt har fin färg.
Strö över rucola och lite flingsalt vid servering. Ät gärna med en vitkålsallad.