Pizza med blomkålsbotten

Pizza med blomkålsbotten

Av: / Foto: Martin Löf
40 min
2 personer
Recept på smarrig pizza med blomkålsbotten.
Fler recept på:
Sallad, Brysselkål, Tomater, Blomkål, Vitlök
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 1/2 st blomkålshuvud
    2. 1 st ägg
    3. 1 st kula mozzarella
    4. salt och peppar
    5. olivolja
  2. Fyllning

    1. 2 dl riven ost
    2. 10 st brysselkål, strimlade
    3. några svarta oliver, helst kalamata
  3. Tomatsås

    1. 1 st gul lök
    2. 3 st vitlöksklyftor
    3. 3 msk olivolja
    4. 1 burk tomater
    5. oregano, timjan, lagerblad efter smak
    6. salt och peppar
  4. Till servering

    1. rucolasallad, vitkålssallad och havssalt

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök.

    2. 2.

      Fräs hacket mjukt och glansigt i olja. Tillsätt tomater och kryddor. Låt puttra några minuter. Kör såsen slät i mixer. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Skär blomkålen i små buketter. Lägg ner i en mixer tillsammans med ägget och mozzarellan och kör till en ”deg”. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Smörj ett bakplåtspapper med lite olivolja och tryck ut blomkålsdegen till en pizzabotten (gör flera små eller en stor)

    5. 5.

      Ställ in mitt i 175° varm ugn och grädda tills degen stelnar (blir inte som bröd!), ca 20 min.

    6. 6.

      Fördela tomatsåsen i ett tunt lager över. Strö på den rivna osten och fördela strimlade brysselkål och oliver över. Ställ in i ugnen igen och grädda tills allt har fin färg.

    7. 7.

      Servera tillsammans med rucola, havssalt och gärna en vitkålsallad.

Fler recept på:
Sallad, Brysselkål, Tomater, Blomkål, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?