Pizza med blomkålsbotten

Pizza med blomkålsbotten

Av: / Foto: Martin Löf
40 min
2 portioner
Glutenfri och lchf-vänlig pizza.
Fler recept på:
Brysselkål, Tomater, Blomkål, Vitlök, Sallad
Annons

Ingredienser

  1. Pizzabotten

    1. 1/2 st blomkålshuvud
    2. 1 st ägg
    3. 1 st mozzarellaost
    4. salt och peppar
    5. olivolja
  2. Tomatsås

    1. 1 st gul lök
    2. 3 st vitlöksklyftor
    3. 3 msk olivolja
    4. 1 burk krossade tomater
    5. oregano, timjan, lagerblad efter smak
    6. salt och peppar
  3. Fyllning

    1. 2 dl riven ost
    2. 10 st brysselkål, strimlade
    3. 12 st svarta oliver, helst kalamata
  4. Till servering

    1. rucolasallad
    2. flingsalt
    3. vitkålssallad

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök.

    2. 2.

      Fräs hacket mjukt och glansigt i olja. Tillsätt tomater och kryddor. Låt puttra några minuter. Kör såsen slät i mixer. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Skär blomkålen i små buketter. Lägg ner i en mixer tillsammans med ägget och mozzarellan och kör till en ”deg”. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Smörj ett bakplåtspapper med lite olivolja och tryck ut blomkålsdegen till en pizzabotten. Gör två små eller en stor.

    5. 5.

      Ställ in mitt i 175° varm ugn och grädda tills degen stelnar (blir inte som bröd!) ca 20 min.

    6. 6.

      Fördela tomatsåsen i ett tunt lager över. Strö på den rivna osten och fördela strimlade brysselkål och oliver över. Ställ in i ugnen igen och grädda tills allt har fin färg.

    7. 7.

      Strö över rucola och lite flingsalt vid servering. Ät gärna med en vitkålsallad.

Fler recept på:
Brysselkål, Tomater, Blomkål, Vitlök, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?