Pizza med blomkål och havremjöl

Pizza med blomkål och havremjöl

Av:
50 min
4 portioner
En enkel pizzadeg som görs med ångkokt blomkål, chiafrön och havremjöl.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st blomkålshuvud
    2. 4 msk chiafrön
    3. 1 dl vatten
    4. 85 g havremjöl
    5. 1 tsk salt
    6. 2 tsk oregano, torkad
    7. 0,5 tsk Vitlökspulver
    1. Topping

Gör så här

    1. 1.

      Blanda chiafrön med vatten och låt svälla i kylskåp i minst 30 minuter.

    2. 2.

      Bryt av blomkålsbuketterna och skär av stjälkarna. Ångkoka tills de börjar falla isär när du rör runt dem. Det tar cirka 15 minuter.

    3. 3.

      Häll av eventuellt vatten och låt svalna på en torr handduk. Pressa ur all vätskan genom handduken när blomkålen bara är ljummen.

    4. 4.

      Vispa ihop med chiafröblandningen och tillsätt sedan havremjöl och kryddor. Tillsätt mer mjöl vid behov. Degen ska vara lite kletig, men ändå gå att kavla ut.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 200 grader varmluft och kavla ut pizzabottnar. Gör två stora eller flera små och kavla direkt på bakplåten då pizzorna är svåra att flytta runt sedan.

    6. 6.

      Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter och förbered under tiden toppingen.

    7. 7.

      Toppa pizzorna med dina favorittillbehör och grädda i 220 grader varmluft i minst 6 minuter eller tills fyllningen är färdig.

    8. 8.

      Servera med en god vitlökssås och pizzasallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?