Pizza från dell Attore

Pizza från dell Attore

480 min
6 Portioner
Med detta recept kan du drömma dig bort till Italien och dess underbara pizzor. Denna pizza är kärleksfullt tillagad från grunden och är en given favorit för alla. Degen kräver många timmars förberedelse, men därefter går tillagningen undan. Delizioso!
Fler recept på:
Italiensk Mat, Basilika, Tomater
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 3.5 dl iskallt vatten
    2. 50 g Jäst
    3. 2 msk matolja (OBS! ej olivolja)
    4. 10 dl mjöl
    5. 1 msk Salt
  2. Tomatsås

    1. 1 burk krossade italienska tomater
    2. 1 dl olivolja
    3. 0.5 tsk peppar
    4. 1 tsk salt
    5. 1 kruka basilika
  3. Förslag på topping

    1. Capricciosa: Skinka, champinjoner, kronärtskockor och mozzarella
    2. Tirolese: Rökt italienskt späck, gorgonzola och mozzarella.

Gör så här

    1. 1.

      Deg: Häll vattnet i en bunke, tillsätt jäst och olja, vispa ihop. Tillsätt mjölet. Knåda eller låt en degmaskin arbeta degen till en jämn degboll. Låt degen jäsa i en stor degbunke i 1 1/2–2 timmar.

    2. 2.

      Ta upp degen, tillsätt salt och lite mjöl. Dela och forma degen till 6 bollar à cirka 200 g. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen; lägg plastfilm eller en blöt handduk över degen. Låt degen vila i kylen i minst 5 timmar.

    3. 3.

      Tomatsås: Rör ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Ta ut degbollarna ur kylen. Forma sedan runda pizzor genom att kavla degen. Bred tomatsåsen på pizzorna, toppa med valfri topping och grädda pizzan i 250° i 10 minuter.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Basilika, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?