Pizza bianco med finbladig grönkål, vitlöksyoghurt och rödbetssallad

Pizza bianco med finbladig grönkål, vitlöksyoghurt och rödbetssallad

Av:
25 min
2 pizzor
Annons

Ingredienser

  1. Vitlöksyoghurt

    1. 2 1/2 dl turkiskyoghurt
    2. 2 st pressade vitlöksklyftor
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 tsk torkad timjan
    5. 1/2 tsk torkad oregano
    6. 2 krm salt
  2. Pizza

    1. 2 st pizzabottnar
    2. 1 kruka grönkål
    3. 1 st äpple
    4. 1 frp fetaost
    5. 1 msk flytande honung
  3. Rödbetssallad

    1. 1/2 frp mynta
    2. 300 g förkokta rödbetor
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 msk vitvinsvinäger
    5. 2 krm salt
    6. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 250 grader. Sätt in 2 ugnsplåtar.

    2. 2.

      Vitlöksyoghurt: blanda 2 1/2 dl turkisk yoghurt med 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk olivolja, 1 tsk torkad timjan, 1/2 tsk torkad oregano och 2 krm salt i en liten skål.

    3. 3.

      Plocka bladen 1 kruka finbladig grönkål, skiva 1 äpple tunt och smula 1/2 förp fetaost.

    4. 4.

      Bred hälften av vitlöksyoghurten på 2 pizzabottnar. Fördela grönkål, äpple och fetaost på pizzabottnarna och ringla över 1 msk honung. Grädda pizzorna på de varma plåtarna 10-12 min. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.

    5. 5.

      Rödbetssallad: finhacka bladen från 1/2 förp mynta och klyfta 1 förp förkokta rödbetor. Lägg allt i en salladsskål och dressa med 1 msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och lite nymalen svartpeppar.

    6. 6.

      Servera pizza bianco med rödbetssallad och en klick vitlöksyoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?