Pizza bianco

Pizza bianco

Av: / Foto: Christina Sundien
75 min
4 portioner
Pizza utan tomatsås är minst lika god som den klassiska varianten, och mycket snyggare. Här med en len kronärtskockskräm i botten.
Fler recept på:
Potatis
Annons

Ingredienser

    1. 50 g parmesan (riven)
    2. 8 st små potatisar
    3. 1 st fänkål, i tunna skivor
    4. 1 st lök (finhackad)
    5. 50 g pinjenötter
  1. Deg

    1. 25 g jäst
    2. 2 1/2 dl fingervarmt vatten
    3. 1 msk olivolja
    4. salt
    5. 6 dl vetemjöl
  2. Kronärtskockskräm

    1. 1 burk kronärtskockshjärtan
    2. 3–4 msk olivolja
    3. salt
    4. 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

    1. 1.

      Börja med degen: Smula ner jästen i vattnet. Rör ut med gaffel. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda ihop till en smidig deg. Dela i fyra bitar och låt jäsa under duk i en timme.

    2. 2.

      Skala potatisen. Skär i tunna skivor. Förväll lätt och låt rinna av.

    3. 3.

      Gör krämen: häll av spadet från kronärtskockorna. Mixa hastigt med olivolja, salt och vitlöksklyftan.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 275°. Baka ut degbitarna till fyra pizzabottnar.

    5. 5.

      Bred kronärtskockskrämen på. Strö över lite parmesan. Fördela potatis, fänkål, lök och nötter på pizzorna.

    6. 6.

      Baka i ugn i cirka 5 minuter eller till pizzan fått fin färg.

Fler recept på:
Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?