Pitabröd med tonfiskfyllning

Pitabröd med tonfiskfyllning

120 min
16 Stycken
Recept på pitabröd och tonfiskfyllning. En perfekt picknick macka!
Annons

Ingredienser

  1. Pitabröd

    1. 5 dl Vatten
    2. 25 g Jäst
    3. 12 dl vetemjöl special
    4. 2 msk Olivolja
    5. 0.5 msk Salt
    6. 1 msk Honung
    7. en näve färsk timjan
  2. Tonfiskfyllning (till två bröd)

    1. 250 g keso
    2. 1 liten burk tonisk i vinägrett
    3. 5 cm purjolök
    4. 1 st morot
    5. 1 msk dijonsenap
    6. 1 msk majonäs
    7. svartpeppar
    8. Salt

Gör så här

    1. 1.

      Pitabröd: Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt och honung och blanda runt. Hacka timjankvistarna fint och tillsätt dem tillsammans med mjölet. Arbeta till en smidig deg i minst 5 minuter. Låt degen jäsa i minst 2 timmar.

    2. 2.

      Kavla ut degen till en 3 mm tjock platta och ta ut 16 runda bitar som är cirka 12 cm i diameter. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper, 4 på varje plåt. Låt jäsa till dubbel tjocklek och värm samtidigt ugnen till 250°. Grädda sedan bröden i 4–5 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    3. 3.

      Tonfiskfyllning: Rör ihop tonfisk och keso i en bunke. Hacka purjon fint, riv moroten grovt och tillsätt purjolök och morot till ostblandningen tillsammans med dijonsenap och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Fyll pitabröden med tonfiskfyllningen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?