Pitabröd

Pitabröd

Av:
8 st
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vatten
    2. 25 g jäst
    3. 1 tsk salt
    4. 2 dl rågsikt
    5. 5 dl vetemjö

Gör så här

    1. 1.

      Värm vattnet till 37°C - fingervarmt.

    2. 2.

      Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet.

    3. 3.

      Tillsätt resten av vattnet, salt och rågsikt, samt vetemjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig.

    4. 4.

      Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla en bulle av varje bit och låt dem jäsa övertäckta ca 20 min.

    5. 5.

      Sätt ugnen på 250°C.

    6. 6.

      Kavla ut bullarna till runda kakor, ca 15 cm i diameter. Låt kakorna ligga kvar under bakduk och jäs dem ca 30 min.

    7. 7.

      Vänd bröden, lägg dem på bakplåtsklädd plåt och strö på mjöl. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 6-8 min eller tills de pöst upp och känns lätta.

    8. 8.

      Låt bröden kallna på galler under bakduk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?