Pitabröd

Pitabröd

Av:
90 min
8
Annons

Ingredienser

    1. 25 gram Jäst
    2. 3 dl Vatten
    3. 1 tsk Salt
    4. 7 dl Vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Blanda jäst i fingervarmt vatten med salt tills jästen har löst upp sig.

    2. 2.

      Tillsätt mjöl, lite i taget, till en jämn och fin deg.

    3. 3.

      Ta ut degen på mjölat bord och dela upp i 8 bitar.

    4. 4.

      Forma till 8 små bollar och låt jäsa i 20 minuter.

    5. 5.

      Kavla sedan ut bollarna ca 15 cm stora och lägg på mjölad plåt/bakplåtspapper.

    6. 6.

      Låt jäsa i 30 minuter.

    7. 7.

      Innan gräddning vänd på brödet. Dvs se till att sidan nedåt i jäsningen hamnar uppåt.

    8. 8.

      Grädda tills brödet reser sig och får en fin gyllenbrun färg.

Är innehållet i detta recept olämpligt?