Pistaschpesto

Pistaschpesto

Av: / Foto: Peter Phillips
25 min
1 skål
Supergod variant av den klassiska peston.
Fler recept på:
Nötter, Vitlök, Basilika
Annons

Ingredienser

    1. 300 g pistaschnötter (med skal)
    2. 1 kruka färsk basilika
    3. 1 knippe bladpersilja
    4. 2 vitlöksklyftor
    5. 1 dl fnriven parmesanost
    6. 1/2–1 dl olivolja
    7. salt
    8. grovmalen svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skala nötterna och hacka dem med kniv eller i en

    2. 2.

      mortel. Finhacka basilika, persilja och vitlök och blanda med nötterna. Riv ner parmesanost och häll över olivoljan.

    3. 3.

      Blanda väl, smaka av med lite salt och grovmalen svartpeppar.

    4. 4.

      Servera med nykokt pasta eller till grillat kött eller lax.

Fler recept på:
Nötter, Vitlök, Basilika
Är innehållet i detta recept olämpligt?