Pistaschmandelpraliner

Pistaschmandelpraliner

60 min
30 Stycken
Riktigt smarriga pistaschmandelpraliner
Fler recept på:
Bröllop, Begravning, Alla Hjärtans Dag, Avancerad
Annons

Ingredienser

    1. 250 g Mjölkchoklad
  1. Fyllning

    1. 150 g Vit choklad
    2. 0.5 dl Vispgrädde
    3. 25 g Smör
    4. 75 g mandelmassa
    5. 30 st Pistaschmandlar

Gör så här

    1. 1.

      Temperera chokladen. Fyll pralinformarna med tempererad choklad upp till kanten. Slå ur luftbubblorna genom att slå formen mot bordet.

    2. 2.

      Stryk formen jämn med en palett eller degskrapa och vänd den uppochner över bunken. Slå försiktigt ut chokladen i bunken igen och låt en tunn hinna choklad vara kvar i formen.

    3. 3.

      Skrapa kanterna jämna igen och ställ formen uppochner på ett galler eller mellan två glas tills chokladen sätter sig. Dra av kanterna igen efter ett tag. Ställ in formen i kylskåp i 5 minuter så att chokladen sätter sig snabbt.

    4. 4.

      Ta ut formen och låt stå i rumstemperatur tills du fyller pralinerna.

    5. 5.

      Fyllning: Blanda hackad choklad och grädde. Värm på svag värme tills chokladen smält. Ta bort från plattan. Rör i smör och mandelmassa.

    6. 6.

      Lägg massan i en spritspåse och låt svalna. Lägg en pistaschmandel i varje pralinskal. Fyll på med chokladfyllning nästan ända upp.

    7. 7.

      Lock: Bred ut ett lager smält, otempererad choklad över formen och skrapa av den med en palett. Låt stelna en stund, och gör sedan samma sak med tempererad choklad. Låt stelna i rumstemperatur.

Är innehållet i detta recept olämpligt?