Pistagecupcakes

E N

Pistagecupcakes

Av:
12 st
Annons

Ingredienser

  1. Muffins

    1. 100 g skalade naturella pistagenötter
    2. 150 g smör
    3. 1 dl vetemjöl
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 1,5 dl strösocker
    6. 1 tsk vaniljsocker
    7. 2 st ägg
    8. 2 msk mjölk
  2. Cream Cheese Frosting

    1. 200 g färskost
    2. 50 g rumsvarmt smör
    3. 1 dl florsocker
    4. eventuellt pastafärg, jag använde lila.
    5. 20 g grovhackade pistagenötter till garnering

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

    2. 2.

      Mixa pistagenötterna, men inte tills det blir helt fint utan så att du har några bitar kvar av pistage.

    3. 3.

      Smält smöret i en kastrull.

    4. 4.

      Blanda mixade pistagenötter, vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.

    5. 5.

      Tillsätt det smälta smöret, ägg och mjölk. Blanda till en slät smet.

    6. 6.

      Fördela smeten i muffinsformarna och grädda muffinsarna i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Låt dem svalna helt innan du dekorerar dem med frosting.

    7. 7.

      Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.

    8. 8.

      Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet bara tills allt precis gått ihop. Avsluta med att blanda några drag med slickepott.

    9. 9.

      Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes. Garnera eventuellt med grovhackade pistagenötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?