Piroger med vitlöksost och sallad med citron- och honungsvinaigrette

Piroger med vitlöksost och sallad med citron- och honungsvinaigrette

Av:
35 min
4 st
Annons

Ingredienser

    1. 1 frp Pizzadeg
    2. 250 g Broccoli med stam
    3. 1 frp Sojabönor
    4. 1 Vitlöksost
    5. 1 tsk Rödvinsvinäger
    6. 1 st Citron
    7. 1 msk Honung
    8. Rädisor
    9. 1 st Bananschalottenlök
    10. 1/2 frp Babyplommontomater
    11. 1 frp Machésallad
    12. 1 frp Torkade tranbär
    13. Salt
    14. Olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Värm ugnen till 225 grader.

    2. 2.

      Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär 1 broccoli i små buketter och strimla stammen. Lägg ner broccoli och 1 förp sojabönor i kastrullen och koka i 2 min.

    3. 3.

      Fyllning: häll av broccoli och sojabönor, spara 1 dl av kokvattnet. Lägg i en bunke med 2 krm salt och det sparade kokvattnet. Mixa grovt med stavmixer. Vänd ner 1 vitlöksost och 1 tsk rödvinsvinäger.

    4. 4.

      Lägg 1 förp pizzadeg och medföljande bakplåtspapper på en ugnsplåt. Dela degen i fyra delar och fördela fyllningen i mitten på varje del. Vik degen och nyp i hop ändarna. Tryck gärna till kanterna med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, tills pirogerna fått fin färg.

    5. 5.

      Vinaigrette: finriv skalet och pressa saften från 1 citron i en salladsskål. Blanda med 1 msk honung, 1 tsk olivolja och 2 krm salt.

    6. 6.

      Sallad: finhacka 1 bananschalottenlök och skiva 1 förp rädisor tunt. Dela 1/2 förp babyplommontomater. Blanda allt med 1 förp machésallad (sköljd) i salladsskålen. Toppa med 1 förp torkade tranbär.

    7. 7.

      Servera nygräddade piroger och sallad med citron- och honungsvinaigrette.

Är innehållet i detta recept olämpligt?