Piroger med skinka

Piroger med skinka

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
6 st
Piroger är gott att ha med på picknick!
Fler recept på:
Picknickmat
Annons

Ingredienser

    1. 100 g riven mozzarella
    2. 50 g riven cheddarost
    3. 2 msk smör
    4. 1 ägg
    5. 2 msk mandelmjöl
    6. 2 msk pofiber
    7. 1 msk fiberhusk
    8. 150 g strimlad skinka
    9. 1 vårlök
    10. 5 svarta oliver
    11. 1/2 gul paprika
    12. 100 g färskost

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ost och smör och låt det smälta i mikrovågsugnen. Rör i ägget, tillsätt mandelmjöl, pofiber och fiberhusk. Vänd ihop degen och låt den vila.

    2. 2.

      Blanda skinkstrimlor med hackad vårlök, oliver i skivor och paprika i små tärningar. Rör i färskost.

    3. 3.

      Dela degen i sex delar och kavla ut dem till cirklar mellan två bakplåtspapper. Lägg en sked av fyllningen på nedre delen av varje cirkel och vik den övre delen över. Tryck till kanterna så att de sluter tätt. Grädda pirogerna på 175 g, 20 min.

Fler recept på:
Picknickmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?