Pinocchiokladdkaka

E N

Pinocchiokladdkaka

Av:
8 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Vaniljkladdkaka

    1. 150 g smör
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 1 nypa salt
    5. 1,75 dl vetemjöl
    6. 2 st ägg
  2. Maräng

    1. 2 st äggvitor
    2. 1 dl strösocker
    3. 0,5 dl mandelflarn
  3. Dekoration

    1. 4 dl vispgrädde
    2. 1 nypa bakpulver
    3. 250 g färska jordgubbar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna.

    3. 3.

      Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.

    4. 4.

      Häll upp smeten i en rund springform med diameter på 20 cm som du fodrat med bakplåtspapper.

    5. 5.

      Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.

    6. 6.

      Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.

    7. 7.

      Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

    8. 8.

      Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.

    9. 9.

      Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!

Är innehållet i detta recept olämpligt?