Pilgrimsmusslor med sparris och balsamicosås

Pilgrimsmusslor med sparris och balsamicosås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
När du vill överraska med något lyxigt till förrätt! Hastigt frästa pilgrimsmusslor gifter sig perfekt med knaprigt bacon och krispig sparris. Den lena såsen ger en fin avrundning.
Fler recept på:
Skaldjur, Sallad, Vitlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl balsamvinäger
    2. 1 knippe gröna sparrisar, 250 g
    3. 2 skivor formbröd
    4. 50 g bacon
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 12 st pilgrimsmusslor
    7. 1 msk olja
    8. 2 krm salt
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 25 g småsallad, 1/2 påse
    11. 2 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Häll vinägern i en kastrull och låt den koka utan lock 10 min, det vill säga reducera. Låt kallna.

    2. 2.

      Skär bort den nedersta, träiga delen på sparrisen. Koka sparrisen stående i en kastrull med saltat vatten, 3 min. Koka ej knopparna.

    3. 3.

      Skär bort kanterna på brödet. Smula det. Strimla baconet och hacka vitlöksklyftan. Fräs allt det i en stekpanna.

    4. 4.

      Sätt en grillpanna (eller vanlig stekpanna) i gjutjärn på hög värme. Torka musslorna torra med hushållspapper. När pannan är riktigt het, pensla musslorna med olja och lägg ner dem att grilla ca 30 sek per sida. Salta och peppra.

    5. 5.

      Lägg ut salladen, sparrisen och musslorna på tallrikar. Strö över baconströsslet. Ringla vinägersåsen på tallriken. Strö över lite persilja och strö gärna några små tomater på tallriken också.

Tips från kocken

I stället för att reducera vinägern kan du köpa balsamsirap. Dyrare men snabbare.
Fler recept på:
Skaldjur, Sallad, Vitlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?