Pilgrimsmusslor med exotisk fruktsallad

Pilgrimsmusslor med exotisk fruktsallad

Av: / Foto: Lisa Björner
30 min
Annons

Ingredienser

    1. 8 st stora pilgrimsmusslor
    2. 1 st mango
    3. 1/2 st papaya
    4. 1 st röd paprika
    5. 1/2 dl hackad koriander eller bladpersilja
    6. 3 msk olivolja
    7. 1 krm salt eller 1 tsk flingsalt
    8. 1 krm svartpeppar
  1. Dressing:

    1. 1/2 st pressad vitlöksklyfta
    2. 1/2 st strimlad röd chili
    3. saft av 1/2 apelsin
    4. 1 msk flytande honung
    5. 1 msk olja
  2. Garnering:

    1. sjögrässallad

Gör så här

    1. 1.

      Tina musslorna. Skär frukt och grönsaker i småbitar och blanda dem med koriander, vitlök, chili, apelsinsaft, honung och olja.

    2. 2.

      Gnid in musslorna i olja. Grilla dem i het grillpanna. Salta och peppra.

    3. 3.

      Servera musslorna i sina skal med salladen. Garnera gärna med sjögrässallad.

Tips från kocken

Sjögrässallad finns att köpa i välsorterade fiskdiskar.
Är innehållet i detta recept olämpligt?