Pilgrimsmusslor med avokadokräm

Pilgrimsmusslor med avokadokräm

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
5 personer
Pilgrimsmusslor på toast. Ett lyxig tilltugg!
Fler recept på:
Dill, Avokado, Chili, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 6 pilgrimsmusslor
    2. salt och peppar
    3. smör till stekning
  1. Avokadokräm

    1. 1/2 röd chili
    2. 1 mogen avokado
    3. 1 tsk salt
    4. saften av 1/2 citron
  2. Toast

    1. 6 skivor surdegsbröd
    2. smör till stekning
  3. Garnering

    1. färsk dill

Gör så här

    1. 1.

      Avokadokräm: Hacka chilin fint. Gröp ur köttet ur avokadon och lägg i skål. Vänd ner chilin och salta. Pressa i saften från citronen och låt röran vila i kylen under tiden.

    2. 2.

      Toast: Tryck ut runda skivor ur brödet. Använd liten rund form eller en kaffekopp. Stek dem i lite smör tills de fått gyllenbrun färg. Lägg åt sidan och låt vila.

    3. 3.

      Värm upp en stekpanna. När pannan är het, tillsätt smör och låt det smälta och bli varmt. Stek pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida.

    4. 4.

      Lägg ut bröden, bre på avokadokrämen och lägg på en pilgrimsmussla på varje. Toppa med färsk dill.

Tips från kocken

Pilgrimsmusslor säljs i påse om 6 i frysdisken.
Fler recept på:
Dill, Avokado, Chili, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?