Pilgrimsmusslor i paprikakräm

Pilgrimsmusslor i paprikakräm

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
En krämig soppa med lyxiga musslor.
Fler recept på:
Soppa, Vitlök, Morot, Nötter, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 4 st paprikor, gärna gula och röda
    2. 1 st rödlök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 1 st morot, grovt riven
    5. olivolja till stekning
    6. 3 st tomater
    7. 2 dl crème fraiche
    8. 5 dl grönsaksbuljong, 1 tärning
    9. 8 st pilgrimsmusslor
    10. 2 msk smör till stekning
    11. salt, peppar
    12. 50 g hasselnötter, grovt hackade
    13. 1 msk hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Kärna ur och dela paprikorna i klyftor. Rosta högt upp i ugnen tills skalet börjar bli svart och blåsigt. Lägg bitarna i plastpåse 15 minuter, och dra sedan bord skalet.

    3. 3.

      Hacka rödlök och vitlök och riv moroten grovt. Fräs allt i lite olivolja några minuter i en kastrull. Tärna tomaterna och blanda ner dem. Tillsätt crème fraichen. Späd med grönsaksbuljong och smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät.

    4. 4.

      Rosta hasselnötterna i torr stekpanna, ställ åt sidan. Hit går att förbereda.

    5. 5.

      Stek pilgrimsmusslorna i smör några minuter på varje sida, salta och peppra.

    6. 6.

      Fördela soppan i fyra små djupa tallrikar, lägg i pilgrimsmusslorna och strö över hasselnötterna och fint hackad persilja.

Fler recept på:
Soppa, Vitlök, Morot, Nötter, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?