Pilgrimsmusslor i örtsmör

Pilgrimsmusslor i örtsmör

Av: / Foto: Pontus Ferneman
10 min
4 portioner
Lyxig förrätt till nyårsmenyn!
Fler recept på:
Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 8–10 skivor prosciutto
    2. 8–10 st pilgrimsmusslor
    3. smör till stekning
    4. 1 st citron
  1. Örtsmör

    1. 30 g smör
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 1 knippe persilja
    4. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Vira en skiva skinka runtom musslan. Fäst med tandpetare.

    2. 2.

      Smält smöret och blanda ner fint riven vitlök och hackad persilja (spara lite till garnering). Krydda med en aning salt och peppar.

    3. 3.

      Stek musslorna i en panna på hög värme, ca 1 min på varje sida. Strö över salt och vitpeppar.

    4. 4.

      Lägg snabbt upp dem i snäckskal eller på fat. Häll över det varma örtsmöret och garnera med citronklyftor och persilja. Servera genast, ev med en liten bit vitt bröd till varje port.

Fler recept på:
Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?