Pilgrimsmussla med apelsin, bacon och chilimajonnäs

Pilgrimsmussla med apelsin, bacon och chilimajonnäs

Av:
8 personer
Annons

Ingredienser

  1. Chillimajonnäs

    1. 2 st ägg
    2. 2 tsk dijonsenap
    3. 1 msk vitvinsvinäger
    4. 2 dl rapsolja
    5. 1 st röd chilli
  2. Övrigt

    1. 8 st pilgrimsmusslor
    2. 1 pkt bacon
    3. 1 st salladslök
    4. 8 st hjärt-gemsallad
    5. 1 st apelsin

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop ägg, dijonsenap och vitvinsvinäger med en elvisp. Droppa i rapsoljan i en tunn stråle och vispa hela tiden. Vispa till oljan och äggen bundit sig till en majonäs. Smaka av med kryddor. Finhacka chili och blanda i.

    2. 2.

      Skiva salladslöken och hyvla apelsinen till långsmala skalbitar med hjälp av det enkla mejsel-hålet på ett ciseleringsjärn. Separera inte baconen utan strimla dem som de ligger i hög. Stek knaprigt i en stekpanna.

    3. 3.

      Hetta upp en grillpanna och stek pilgrimsmusslorna på båda sidor. Lägg upp ett salladsblad och lägg på pilgrimsmusslan. Toppa med chilimajonnäs och strössla över bacon, salladslök och apelsinskal. Dekorera gärna med några skivor röd chili på toppen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?