Pilgrims musslor med blomkålspuré och parmachips

Pilgrims musslor med blomkålspuré och parmachips

Av: / Foto: Ulrika Pousette
30 min
6 personer
Elegant med milda smaker.
Fler recept på:
Skaldjur, Blomkål, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 150°
    2. 3 st tunna skivor parmaskinka
    3. smör till stekning
    4. 6 st stora pilgrimsmusslor
    5. salt och nymald vitpeppar
  1. Blomkålspuré

    1. 1 st blomkålshuvud, ca 600 g
    2. 1 dl vispgrädde
    3. ev lite mjölk
    4. 1–2 tsk pressad citronsaf
  2. Garnering

    1. färsk körvel

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Blomkålspuré: Ansa blomkålen och dela till buketter. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och kör med mixerstav eller i matberedare. Späd med grädde och eventuellt lite mjölk. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

    3. 3.

      Lägg skinkskivorna på plåt med bakplåtspapper. Låt dem torka till mitt i ugnen cirka 8 minuter. Låt svalna. Bryt i bitar. Hit kan förberedas.

    4. 4.

      Vid servering: Värm blomkålspurén och späd med lite mjölk om den är för tjock. Hetta upp smör i en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor. Salta och peppra. Stek inte för länge så de blir torra.

    5. 5.

      Lägg upp blomkålspuré och pilgrimsmusslor. Garnera med parmaskinka och körvel.

Fler recept på:
Skaldjur, Blomkål, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?