Piggvarsfilé med ärtkräm

Piggvarsfilé med ärtkräm

Av:
45 min
10 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Piggvar

    1. 1 kg piggvarsfilé
    2. 4 msk olja
    3. salt
  2. Ärtkräm

    1. 500 g frysta ärtor
    2. socker
    3. salt
    4. 2 msk chardonnayvinäger
  3. Syrat smörvatten

    1. 3 msk ättika, 12 %
    2. 7 dl vatten
    3. salt
    4. 40 g smör
  4. Garnering

    1. brysselkål
    2. 100 g spritärtor
    3. 50 g ärtskott
    4. 100 g syltlökar

Gör så här

    1. 1.

      Piggvar: Stycka piggvaren i 1x10 cm bitar och stek sedan på en sida tills den får en fin färg.

    2. 2.

      Ärtkräm: Häll på kokande vatten på de frysta ärtorna, häll av med en gång och gör om detta en gång till. Mixa sedan i termomixer till en slät kräm. Tillsätt vatten om den blir för tjock.

    3. 3.

      Smaka av med salt och socker. Avsluta med vinäger.

    4. 4.

      Brysselkål: Smörstek brysselkålen.

    5. 5.

      Syrat smörvatten: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och använd som kokvatten för syltlöken.

    6. 6.

      Garnering: Plocka brysselkålen och skala lökarna.

    7. 7.

      Plocka spritärtorna och blanchera dem lätt, skala sedan ärtorna från skal.

    8. 8.

      Dela syltlöken på mitten och plocka isär den. Blanchera lökarna i syrat smörvatten ca 2 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?