Pigg tomatpaj

Pigg tomatpaj

Av: / Foto: Ralph Månsson
80 min
5 personer
Bacon- och rödlöksmarmeladen kan ersättas med 1 dl färdig rödlöksmarmelad och ca 140 g knaperstekt tärnat bacon som blandas samman.
Fler recept på:
Rödlök, Tomater, Nötter, Paj
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. 2 dl majsmjöl
    2. 1 dl vetemjöl
    3. ca ½ tsk salt
    4. 100 g rumstempererat smör
    5. 3 msk vatten
  2. Pensling

    1. uppvispat ägg till pensling
  3. Fyllning

    1. 1 st sats bacon- och rödlöksmarmelad enligt recept härintill
    2. 15–20 st cocktailtomater
    3. 150 g mozzarella
    4. 150 g getost
    5. ½ dl pinjenötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Lägg alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare och mixa hastigt samman till en smidig deg. Plasta in degen och låt vila kylskåpskallt i ca 20 minuter. Gör marmeladen.

    2. 2.

      Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant, nagga skalet och ställ in i frysen, ca 10 minuter.

    3. 3.

      Pensla pajskalet med ägg och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Bre ut marmeladen i pajskalet och släta till ytan. Lägg i tomaterna snyggt och prydligt. Tärna mozzarella och getost och strö ut jämnt över pajen, se till att du har ost överallt. Strö över nötterna.

    5. 5.

      Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen känns färdig och har fått en fin yta.

Tips från kocken

Vill du laga pajen glutenfri utesluter du vetemjölet helt och ersätter med samma mängd majsmjöl.
Fler recept på:
Rödlök, Tomater, Nötter, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?