Picklad sparris

Picklad sparris

Av: / Foto: Ralph Månsson
8 bufféportioner
Recept på picklad sparris – gott att servera till kött eller fisk eller som tillbehör till pulled pork.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g sparris
    2. 1 gul chili
    3. 1 röd chili
    4. 1 grön chili
    5. 2 kvistar timjan
  1. Lag

    1. 1 dl ättiksprit, 12%
    2. 2 dl socker
    3. 3 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Tvätta sparrisen och skär bort de nedersta ca 3 cm. Koka sparrisen 4–5 minuter så att den mjuknar något.

    2. 2.

      Koka ihop lagen så att sockret löser sig.

    3. 3.

      Dela chilin i mindre bitar. Lägg sparris, chili och timjan i en burk, slå över lagen. Låt stå minst 12 timmar innan du serverar.

Är innehållet i detta recept olämpligt?