Picklad pumpa

Picklad pumpa

Av: / Foto: Lisa Björner
Recept på picklad pumpa med pigg smak, perfekt till kalkon eller fläsk. Det går också bra att byta ut pumpan mot morot eller kålrot.
Annons

Ingredienser

    1. 800 g pumpa
    2. 1 dl ättiksprit, 12%
    3. 2 dl strösocker
    4. 3 dl vatten
    5. 1 krm salt
    6. 3 lagerblad

Gör så här

    1. 1.

      Skala pumpan eller rotfrukterna och skär dem i små tärningar.

    2. 2.

      Koka dem mjuka i saltat vatten 5–10 min. Känn med en sticka.

    3. 3.

      Häll av vattnet och lägg bitarna i kallt vatten.

    4. 4.

      Koka upp ättika, socker, vatten, salt och lagerblad till en lag. Låt kallna.

    5. 5.

      Låt pumpan rinna av och blanda med lagen. Förvara i kyl.

Är innehållet i detta recept olämpligt?