Picklad kål med lök och chili

Picklad kål med lök och chili

Av: / Foto: Pontus Ferneman
De flesta grönsaker går bra att lägga in så man får ett läckert tillbehör. Här har vi valt att pickla olika sorters kål och lök som även piggas upp med lite chili. Syrligt och gott!
Annons

Ingredienser

    1. 2 små burkar
    2. 1/2 huvud romanescokål
    3. 1/2 broccoli
    4. 1/2 fänkål
    5. 2-3 smålökar
    6. 3 chilis
    7. 3 lagerblad
  1. 1-2-3-lag

    1. 1 dl ättiksprit, 12%
    2. 2 dl strösocker
    3. 3 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Ansa kålsorterna och smålökarna. Dela kål, lök och chili i mindre bitar och strimlor.

    2. 2.

      Fördela grönsaker och lagerblad i 2 små, väl rengjorda burkar.

    3. 3.

      1-2-3-lag: Koka upp ingredienserna till lagen och rör om så att sockret löser sig.

    4. 4.

      Häll lagen över grönsakerna. Förslut burkarna och ställ att svalna. Förvara svalt, smakar bäst om de får stå ett par dagar före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?