Picklad Jalapeño

Picklad Jalapeño

Av:
15 min
1 Burk (5dl)
Perfekt gåbortpresent eller schysst tillbehör till ungefär allt.
Annons

Ingredienser

    1. 800 G Jalapeño
    2. 5 St Citroner
    3. 5 Msk Korianderfrön
    4. 2 Tsk Svarta senapsfrön
    5. 1 Tsk Mald gurkmeja
    6. 1,5 Tsk Mald bockhornsklöver
    7. 1 Tsk Vitlökspulver
    8. 4 Tsk Salt
    9. 4 Msk Neutral olja

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att skölja av, torka och skiva chilin i ca 1-2 cm stora diagonala bitar.

    2. 2.

      Mortla eller mixa korianderfröna, fänkålsfröna och senapsfröna grovt. Blanda dem med de övriga kryddorna i en tallrik.

    3. 3.

      Pressa citronerna och spara saften i ett glas. Värm upp oljan så den är rejält het i en kastrull och häll den direkt över kryddorna i tallriken. Det kommer börja fräsa och en doft av kryddorna stiger upp. Rör om så att allt blandar sig och alla kryddorna täcks. Blanda därefter ned citronen i kryddorna och rör om.

    4. 4.

      Vänd chilin i kryddröran i en bunke och häll därefter ned chilin i en ren glas eller plastburk. Se till att få ned varje liten droppe av kryddröran i burken. Skaka om så allt täcks och låt stå i kylskåpet några dagar. Det går att äta direkt men blir godare när det fått dra sig lite.

Är innehållet i detta recept olämpligt?