Piccata med tacosås

Piccata med tacosås

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
4 portioner
Piccata är italienska för en schnitzel som paneras med ost.
Fler recept på:
Italiensk Mat
Annons

Ingredienser

    1. 500 g skinkschnitzel
    2. 3 dl finriven parmesan = ca 100 g parmesanost
    3. 3 ägg
    4. 1/2 tsk paprikapulver
    5. 1 dl vetemjöl
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 1 dl olivolja
  1. Servera med

    1. mild tacosås

Gör så här

    1. 1.

      Riv osten och vispa upp äggen lätt. Blanda ost, ägg och paprikapulver i en djup tallrik. Häll mjöl, salt och peppar på en annan tallrik. Torka köttet torrt med lite papper. Doppa skivorna lätt i mjölet, därefter noga i ostsmeten.

    2. 2.

      Stek skivorna i omgångar i rikligt med olja till vacker ljusbrun färg.

    3. 3.

      Servera skivorna med kokt ris som färgats gult av gurkmeja. Komplettera med tacosås och gröna bönor.

Fler recept på:
Italiensk Mat
Är innehållet i detta recept olämpligt?