Philly cheesesteak-fyllda paprikor

Philly cheesesteak-fyllda paprikor

Av:
20 min
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 3 gröna paprikor
    2. 2 tsk olivolja
    3. 225 g criminisvamp
    4. 1 röd paprika, tärnad
    5. 1 gul lök, hackad
    6. 1 msk pressad vitlök
    7. 1/4 tsk salt
    8. 1/4 tsk svartpeppar
    9. 225 g flankstek i strimlor
    10. 2 msk worcestershiresås
    11. 6 skivor provoloneost

Gör så här

    1. 1.

      Smörj en ugnsform eller täck med bakplåtspapper. Koka upp 9,6 dl vatten

    2. 2.

      Dela paprikorna i halvor och ta bort kärnor. Lägg dem i kokande vatten, 2 i taget, i 2-4 min. Ta upp och lägg upp och ner på papper för att få ur vattnet

    3. 3.

      Värm olivoljan i en stor stekpanna. Lägg i svamp, röd paprika, lök, vitlök, salt och peppar. Sautera i 2-3 min till paprika och lök mjuknat

    4. 4.

      Värm ugnen till 205 grader C. Lägg i steken i stekpannan. Rör i worcestershiresåsen och stek i 2-4 min. Flanksteken bör fortfarande vara något rosa i mitten (49 grader för medium-rare, 55 grader för medium)

    5. 5.

      Lägg paprikorna i ugnsformen och "klä" insidan med 1/2 skiva provoloneost. Fyll paprikorna med stekblandningen och toppa med ytterligare 1/2 skiva provoloneost

    6. 6.

      Ugnsbaka paprikorna i ca 10 min, tills osten smält

Är innehållet i detta recept olämpligt?