Philadelphiabullar med citronsmak

Philadelphiabullar med citronsmak

Av:
18 min
40 st
Långpannebullar som håller sig saftigare längre än vanliga bullar
Annons

Ingredienser

  1. Fyllning

    1. 75 g smör
    2. 100 g philadelpia
    3. 1,5 dl florsocker
    4. 1 msk vaniljsocker
    5. 1 st rivets citronskal
  2. Bulldeg

    1. 25 g jöst
    2. 3 dl ljummen mjölk
    3. 75 g rumsvarmt smör
    4. 0,5 dl strösocker
    5. 1 krm salt
    6. 7-8 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Börja med fyllningen för den ska klickas ut på en tallrik och hinna frysa till bitar. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.

    2. 2.

      Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

    3. 3.

      Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

    4. 4.

      Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.

    5. 5.

      Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?