Petit-chouer med jordgubbar

Petit-chouer med jordgubbar

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
18 bakelser
Festliga petit-chouer fyllda med jordgubbskräm.
Fler recept på:
Begravning, Bröllop, Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl vatten
    2. 100 g smör
    3. 2 dl vetemjöl
    4. 3 ägg
  1. Fyllning

    1. 2 dl vispgrädde
    2. ca 100 g jordgubbar
  2. Garnering

    1. tunt skivade jordgubbar
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten och smör tills smöret smälter helt. Tillsätt mjöl och rör om med en sked. Koka långsamt tills smeten släpper kastrullens bot­ten och kanter. Låt svalna något.

    2. 2.

      Tillsätt två ägg, rör om mellan varje. Vispa det tredje ägget och till­sätt i smeten tills den har lagom konsistens.

    3. 3.

      Klicka eller spritsa ut runda bakelser på en plåt med bak­plåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk till 200 grader och grädda ytterligare 10 minuter.

    4. 4.

      Stäng av ugnen och ta ut plåt­en. Stick ett hål i petitchouer­na så att ångan kan pysa ut. Ställ tillbaka dem i ugnen igen på ef­tervärme och med ugnsluckan på glänt, och låt svalna där.

    5. 5.

      Vispa grädden. Mixa jord­gubbarna till puré, men spara några till dekoration. Blanda ner purén i grädden.

    6. 6.

      Vid servering: Skär ett lock i petit­chouerna, lägg i fyllning­en och dekorera med en tunn skiva jordgubbe. Pudra över florsocker.

Fler recept på:
Begravning, Bröllop, Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?