Pestopizza med champinjoner

Pestopizza med champinjoner

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 port
Lyxpizza med kronärtskockor, champinjoner och parmesanost. Klicka på peston efter gräddningen.
Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Basilika, Svamp, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 1 sats grundrecept pizzadeg (se separat recept)
  1. Topping

    1. 2–3 dl färdig tomatsås
    2. 3 msk finhackad basilika
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 3 dl riven mozzarellaost
    5. 2 st röda paprikor
    6. 100 g färska champinjoner
    7. 1 burk kronärtskockor i olja, 290 g
    8. 1 dl hyvlad parmesanost
  2. Garnering

    1. basilikablad
  3. Servering

    1. grön pesto

Gör så här

    1. 1.

      Gör degen och låt den jäsa enl beskrivn.

    2. 2.

      Kavla ut degen till en stor platta på mjölat bakbord. Placera degen på bakpappersklädd plåt.

    3. 3.

      Topping: Blanda tomatsås med basilika och pressad vitlök. Bred ut tomatsås på pizzabottnen och strö över all mozzarellaost. Kärna ur och skär tunna ringar av paprikorna. Ansa och skiva svampen tunt. Låt kronärtskockorna rinna av och halvera eller kvarta dem.

    4. 4.

      Fördela fyllningen på pizzan och strö över parmesanost. Grädda mitt i ugnen 18–20 min.

    5. 5.

      Strö över basilikablad och ringla över pesto.

Fler recept på:
Picknickmat, Budgetmat, Basilika, Svamp, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?