Pestolax med fetaosttäcke

Pestolax med fetaosttäcke

Av: / Foto: Kent Jardhammar
35 min
4 portioner
Smarrig pestolax täckt med fetaost.
Fler recept på:
Budgetmat
Annons

Ingredienser

    1. 4 st portionsbitar laxfilé
    2. 1 tsk salt
    3. 2 krm peppar
    4. 150 g fetaost
    5. 50 g pesto
  1. Grekisk sallad

    1. 3 st tomater
    2. 1/2 st rödlök
    3. 1/2 st gurka
    4. 100 g oliver
    5. 3 msk olja
    6. 2 msk vinäger

Gör så här

    1. 1.

      Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra. Blanda fetaost och pesto och bred det över fisken. Ställ in i 225°, 20 min.

    2. 2.

      Skär tomaterna, löken och gurkan i små tärningar. Strö över oliverna. Blanda olja och vinäger och häll det över salladen.

    3. 3.

      Servera laxen med salladen och klyftpotatis.

Tips från kocken

Glutenintolerans: Inga problem. Laktosintolerans: Välj laktosfri fetaost.
Fler recept på:
Budgetmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?