Persisk Kyckling

Persisk Kyckling

Av:
40 min
4 portioner
Fantastiskt god Persisk kyckling med en massa smakupplevelser
Annons

Ingredienser

    1. 1,3 kg Kyckling
    2. 3 st Gula lökar
    3. 2 st Vitlöksklyftor
    4. 2 st Lime
    5. 2 msk Olja
    6. 1 tsk Spiskummin
    7. 1 krm Peppar
    8. 5 dl Hönsbuljong
    9. 1/2 g Saffran
    10. 1 knippe Bladpersilja
    11. 1 st Granatäpple
    12. 2 st Aubergine
    13. 1 dl Matyoghurt
    14. Bulgur

Gör så här

    1. 1.

      Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Skala och skiva lök och vitlök. Riv av det yttersta skalet från limen och pressa ur juicen.

    2. 2.

      Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekgryta. Lägg i lök och vitlök och bryn med några minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen, tillsätt saffran och 1 msk limejuice (för 4 port). Låt puttra under lock ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, d.v.s. att köttsaften är klar utan rosa inslag eller att innertemperaturen är ca 80°C.

    3. 3.

      Tillsätt limeskalet och smaka ev. av med mer salt, peppar och limejuice. Strimla bladpersiljan och plocka ur granatäppelkärnorna. Strö persilja och granatäpple över grytan.

    4. 4.

      Till servering: Servera kycklinggrytan med bulgur och aubergine. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.Gör glutenfri: byt ut bulgur mot ris, potatis eller quinoa.

Är innehållet i detta recept olämpligt?