Persiljestuvade Morötter

Persiljestuvade Morötter

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 Kg Morötter
    2. 5 Dl Vatten
    3. 2 Tsk Salt
    4. 4 Msk Vetemjöl eller Rismj
    5. 2 Dl Grädde eller Havregr
    6. 1 Dl Persilja

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skär morötterna i tärningar. Koka morötterna i vatten med salt i en kastrull. Låt morötterna rinna av, men spara kokspadet.

    2. 2.

      Rör ut mjölet i grädden i kastrullen. Späd med kokspadet från morötterna. Koka upp såsen och låt koka under omrörning ca 5 minuter.

    3. 3.

      Smaka av med ev. mera salt. Vänd ner morötter och persilja. Servera med stekt falukorv.

Är innehållet i detta recept olämpligt?