Persiljekyckling med bacon

Persiljekyckling med bacon

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
35 min
4 personer
Smarrig persiljekyckling med bacon.
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kycklingfilé
    2. 3 dl valfri kokbar grädde
    3. 1 msk kalvfond
    4. ca 1 dl torrt vitt vin
    5. ev ljus Maizenaredning
    6. 1 knippe hackad persilja
    7. 150 g tärnat bacon
    8. 4 st port kokt ris
    9. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i tre delar, om de är stora. Bryn dem runtom i lite smör ett par min, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsform.

    2. 2.

      Koka ihop grädde, fond och vin till en lagom tjock sås. Red med snabbredning om såsen känns tunn. Vänd ner hälften av persiljan och häll såsen över kycklingen.

    3. 3.

      Sätt in i ugnen ca 20 min. Kolla med sticka att köttsaften är klar.

    4. 4.

      Knaperstek baconet. Strö baconet över kycklingen och resten av persiljan. Servera med kokt ris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?