Persiljefylld strömming med potatispuré

Persiljefylld strömming med potatispuré

Av: / Foto: tasteline.com
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Potatispuré

    1. 900 g potatis(ar), mjöliga
    2. 100 g smör
    3. 2 dl mjölk
    4. salt
    5. svartpeppar
  2. Strömming

    1. 600 g strömmingsfilé
    2. salt
    3. 1 kruka persilja
    4. 1,5 dl grahamsmjöl
    5. smör och olivolja
    6. peppar
  3. Tillbehör

    1. 1 förpackning sugarsnaps
    2. 0,5 st citron(er), i klyftor
    3. 1 st lingon, rårörda

Gör så här

    1. 1.

      Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.

    2. 2.

      Strömming: Skär bort den lilla fenan på varje strömmingsfilé.

    3. 3.

      Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra. Finhacka persilja och strö den på hälften av filéerna. Lägg dem dubbla och vänd dem i mjölet.

    4. 4.

      Stek strömmingen i en medelvarm panna med smör och olja ca 3 minuter på varje sida.

    5. 5.

      Potatispuré: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och mjölk. Vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

    6. 6.

      Tillbehör: Värm sugersnapsen snabbt i lite vatten. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Skär citronen i klyftor.

    7. 7.

      Servera strömmingen tillsammans med potatispuré, sugersnaps, citronklyftor och eventuellt lite rårörda lingon.

Är innehållet i detta recept olämpligt?