Persilja- & vitlöksgratinerad Hummer

Persilja- & vitlöksgratinerad Hummer

Av: / Foto: Christoffer Larsson
40 min
4
Servera gärna med en chilimajonäs
Annons

Ingredienser

 1. Smöret

  1. 100 g Smör
  2. 0,5 Kruka Persilja
  3. 1 st Lime
  4. 1 st röd chili
 2. Hummer

  1. 3 st Humrar
  2. 2-3 msk Panko
  3. 2 dl Parmesan
  4. 1 påse Machesallad
  5. 1 krm Salt
  6. 1 krm Peppar
  7. 1 knippe Koriander

Gör så här

  1. 1.

   Smöret: Rör ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, limezest från en lime, finhackad chili, 0,5 kruka finhackad persilja och några droppar lime.

  2. 2.

   Hummer Ta en stor kniv och tryck ned spetsen mellan ögonen. Tryck till så att huvudet klyvs. Vänd sedan hummern så att du delar den över ryggen, ner över stjärten. Hummern ska hela tiden "ligga på mage" när du gör detta. Ta upp stjärtarna och dela varje i ca 3-4 bitar. Lägg tillbaks i skalet som det låg. Varför jag tar tre humrar är för att få mer kött. Så den tredje hummern tar du bara stjärten ifrån och fyller upp de andra skalen med.

  3. 3.

   Lägg upp hummerhalvorna på en plåt. Lägg på klickar av det goda smöret så att det täcker alla bitar. Salta! Strö över panko över kryddsmöret och avsluta med att riva riktigt med parmesan över! Detta kommer bli en riktigt god krispig yta till denna härliga hummer. Ställ in i ugnen på varmluftsgrill i ca 5 minuter tills det blivit en fin gyllenbrun yta. Servera tillsammans med Machesalladen och färsk koriander

Är innehållet i detta recept olämpligt?