Persikocheesecake med mascarpone

Persikocheesecake med mascarpone

60 min
10 Portioner
Persikoälskarens favorit!
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 125 g Smör
    2. 250 g Digestivekex
  2. Fyllning

    1. 250 g mascarpone
    2. 2.5 dl Färskost
    3. skal och saft av en citron
    4. 1 dl Socker
    5. 3 st Ägg
    1. 3 st persikor
    2. 1 msk råsocker

Gör så här

    1. 1.

      Botten: Värm ugnen till 175°. Mixa smör och kex och tryck ut dem i en form med löstagbar kant. Låt stå kallt medan du gör fyllningen.

    2. 2.

      Fyllning: Sätt ugnen på 175°. Skär persikorna i tunna klyftor. Vispa ihop mascarpone, färskost, citronskal och saft samt socker. Vispa ner äggen, ett i taget. Fyll sedan pajskalet med fyllningen och fördela persikorna på toppen. Strö över råsocker. Grädda i cirka 45 minuter. Låt stå kallt ett par timmar före servering och servera med vispad grädde.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?