Perfekta matlådematen – krämig och enkel tonfiskpasta

Perfekta matlådematen – krämig och enkel tonfiskpasta

Av: / Foto: Carin Pålsson
4 portioner
Så enkelt och så gott! Perfekt att packa ned i matlådan dagen efter.
Annons

Ingredienser

    1. 400 g kokt pasta
    2. 2 vitlöksklyftor
    3. 1/2 msk rapsolja
    4. 1 burk tonfisk i vatten, 200 g
    5. 2 dl créme fraiche
    6. 1 1/2 dl vatten
    7. 1 hönsbuljongtärning
    8. en nypa socker
    9. salt och nymald svartpeppar
    10. 1 liten påse spenat, 70 g
    11. 1 rödlök, skivad
    12. chiliflakes

Gör så här

    1. 1.

      Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

    2. 2.

      Fräs vitlöken hastigt i olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt avrunnen tonfisk, crème fraiche, vatten och buljongtärning och ge det ett hastigt uppkok. Smaka av med en nypa socker, salt och nymald peppar.

    3. 3.

      Häll av pastan i ett durkslag och blanda den sedan med tonfisksåsen.

    4. 4.

      Garnera med spenat och rödlök och några chiliflakes.

Är innehållet i detta recept olämpligt?