Pepprig fruktsallad

Pepprig fruktsallad

Av: / Foto: Anette Nilsson
30 min
4 portioner
Svartpeppar, chili och ingefära ger spännande smak till den här fruktsalladen. Ju längre tid den får marinera, desto mer smakar den.
Fler recept på:
Frukost, Efterrätt, Sallad, Äpple, Chili
Annons

Ingredienser

  1. Marinad

    1. 2½ dl vatten
    2. 2½ dl strösocker
    3. ½ st röd chili, strimlad
    4. 25 g färsk ingefära, strimlad
    5. 10 st hela svartpepparkorn
    6. 500 g blandad frukt och bär, t ex äpple, päron, mango, physalis, apelsiner och björnbär
  2. Tillbehör

    1. 2 dl turkisk yoghurt Ⓛ

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp vatten och socker. Tillsätt chili, ingefära och pepparkorn. Koka lagen cirka 5 minuter, låt sedan kallna. Sila bort kryddorna men spara lite till garnering.

    2. 2.

      Skär frukten i bitar. Marinera den och bären i cirka 2 timmar i kylskåp.

    3. 3.

      Servera fruktsalladen med en klick turkisk yoghurt.

Fler recept på:
Frukost, Efterrätt, Sallad, Äpple, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?