Pepparrotstårta

Pepparrotstårta

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
8 bitar
Smarrig pepparrotstårta på kavring. Låt stå i kylen 4 - 5 timmar innan servering.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

  1. Tårtbotten

    1. 250 g kavring
    2. 75 g smör
  2. Fyllning

    1. 3 gelatinblad
    2. 400 g färskost
    3. 300 g crème fraiche
    4. 1 liten gul lök, finhackad
    5. 1 msk vitvinsvinäger
    6. 1 dl finriven pepparrot
    7. salt, vitpeppar
  3. Garnering

    1. 3 msk klippt gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Tårtbotten: Smält smöret. Kantskär brödet och mixa i matberedare. Blanda ner smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten och ställ kallt 20 minuter.

    2. 2.

      Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter.

    3. 3.

      Rör ihop crème fraiche och färskost. Blanda ner lök, vinäger och pepparrot. Smaka av med salt och vitpeppar.

    4. 4.

      Ta upp gelatinbladen och låt dem långsamt smälta i lite av ostkrämen i en kastrull på svag värme.

    5. 5.

      Vispa sedan ner gelatinet i resten av ostsmeten och häll den över brödbottnen. Släta ut till en jämn yta. Ställ i kylen 4–5 timmar, gärna över natten.

    6. 6.

      Strö över klippt gräslök.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?