Pepparrotssill

Pepparrotssill

Av: / Foto: Erik Karlsson
735 min
8 personer
Recept på pepparrotssill. Låt stå i kylen under minst 12 timmar för att dra åt sig smak.
Fler recept på:
Jul, Advent, Dill, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 400 g sillfilé
  1. 1-2-3-lag

    1. 1/2 dl ättiksprit, 12 %
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 1/2 dl vatten
  2. Lag 2

    1. 1 rött äpple, tärnat
    2. 2 dl crème fraiche
    3. 1 msk flytande honung
    4. 3 msk riven pepparrot
    5. 1/2 dl hackad dill
    6. 1/2 dl hackad gräslök
    7. salt, peppar
  3. Garnering

    1. 1/4 rött äpple, skivat
    2. 2 msk hackad gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp ingredienserna till 1-2-3-lagen och rör om så att sockret löser sig. Låt lagen svalna.

    2. 2.

      Dra skinnet av sillfiléerna, lägg dem i en skål och slå över lagen. Låt stå 12 timmar i kylen, vänd gärna om någon gång under tiden.

    3. 3.

      Låt filéerna rinna av. Rör ihop ingredienserna till lag 2. Blanda med sillen och ställ kallt ytterligare ett dygn.

    4. 4.

      Dekorera med några tunna skivor äpple och lite gräslök.

Fler recept på:
Jul, Advent, Dill, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?