Pepparrotspannacotta

Pepparrotspannacotta

Av: / Foto: Anders Norrsell
30 min
8 port
Len och fin gräddkräm med smak av pepparrot och dill. Servera i små koppar eller glas. Behöver stå i kylen 3 timmar innan servering.
Fler recept på:
Jul, Dill, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. 4 st gelatinblad
    2. 4 dl vispgrädde
    3. 3 msk finhackad dill
    4. 1/2 dl färskriven pepparrot
    5. 2 dl matlagningsyoghurt
  1. Garnering

    1. 1 st rött äpple
    2. 2 msk finhackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 min. Koka upp grädde, dill och pepparrot.

    2. 2.

      Ta av och låt blandningen stå och dra en stund.

    3. 3.

      Ta upp och krama ur gelatinbladen och rör ner dem i blandningen. Vänd ner yoghurten och rör om. Häll upp i valfria glas eller koppar. Placera i kylen i minst 3 tim.

    4. 4.

      Garnering: Finhacka äpplet och strö det och dill över glasen.

Fler recept på:
Jul, Dill, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?