Pepparrotskorvgratäng

Pepparrotskorvgratäng

Av: / Foto: Fredrik Olausson
60 min
4 pers
Korvgratäng med pepparrot, dijonsenap, dill, tomat och potatis.
Annons

Ingredienser

  1. Fyllning

    1. 400 gram Falukorv
    2. 800 gram Mjölig potatis
    3. 4 st Tomater
    4. Salt
    5. Peppar
  2. Sås

    1. 1 msk Dijonsenap
    2. Salt
    3. 2,5 dl Grädde
    4. Peppar
    5. 3,5 dl Mjölk
    6. Dill

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att sätt ugnen på 200 grader

    2. 2.

      Skiva korven, potatis och tomaten i skivor

    3. 3.

      Blanda ihop grädde, mjölk, dijonsenap och dill i en bunke och smaka av om det behövs mer dijonsenap eller dill, smaka även av med salt och peppar.

    4. 4.

      Lägg potatisen, korven och tomaten i en ugnssäker form och salt samt peppra, blanda sedan ihop allt.

    5. 5.

      Tillsätt såsen i formen och gotta ihop allt.

    6. 6.

      Ställ in i ugnen och låt stå ca 40 min, känn på potatisen när den är mjuk då är gratängen klar, om den börjat få för mycket färg så lägg över en folie.

Är innehållet i detta recept olämpligt?