Pepparrotsgratinerad kassler

Pepparrotsgratinerad kassler

Av:
4 portioner
Går bra med annan ost.
Annons

Ingredienser

  1. Innehåll

    1. 600 g Potatis
    2. 500-600 g Kassler
  2. Sås

    1. 140 g Ädelost, 1 bit
    2. 2,5 dl kelda, tomat och paprika, 1 förpackning
    3. 0,5 dl vatten
  3. Tillbehör

    1. 250 g Broccoli
    2. 150 g Sockerbönor eller -ärter
    3. Valfritt persilja, hackad pepparrot, riven

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i cm-tjocka skivor. Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt den rinna av och häll sedan över den i en ugnssäker form.

    2. 2.

      Grovriv ädelosten. Blanda den med Kelda och vatten. Eller kör snabbt ihop osten (i mindre bitar), Kelda och vatten i matberedaren. Häll såsen över potatisen.

    3. 3.

      Skär kasslern i skivor. Lägg skivorna ovanpå potatisen.

    4. 4.

      Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö lite hackad persilja och riven pepparrot över vid serveringen. Servera tillsammans med lättkokta broccolibuketter och sockerbönor eller sockerärter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?